Pametno upravljanje i nadzor auto punionica

on
Categories: Phoenix Contact

Phoenix Contact EV Charging Suite je prilagodljivo programsko rješenje za upravljanje punjenjem. Optimizira rad stanica za punjenje, osigurava njihovu dostupnost i omogućava fleksibilno širenje.

S povećanjem broja električnih vozila na našim cestama, povećava se potražnja za mogućnostima punjenja. Trend ide prema većim stanicama za punjanje sa sve kraćim vremenima punjenja.Projektanti takvih stanica za punjenje suočeni su s izazovom da osiguraju optimalnu snagu punjenja za svako mjesto. Istodobno se mora osigurati siguran, visoko dostupan rad, uzimajući u obzir ostale potrošače i proizvođače. EV Charging Suite nudi rješenje za ovaj izazov: integrirani sustav upravljanja opterećenjem distribuira raspoloživi priključeni teret na sve točke punjenja u skladu s konfigurirajućim pravilima. Na taj se način glavni prekidač štiti od preopterečenja, čime se osigurava dostupnost i pouzdanost stanice za punjenje.

Kupci koji koriste stanicu za punjenje intuitivno se vode kroz proces na središnjem terminalu preko zaslona osjetljivog na dodir, od autorizacije do završetka postupka punjenja. Kupcu se usluga naplaćuje točno na temelju potrošnje putem Otvorenog protoka za naplatu (OCPP). Softver tvori sučelje između vozača električnog vozila, pomoćnog pružatelja usluga, operatera električne mreže i operatera stanice za punjenje.

Stanica za punjenje se konfigurira, kontrolira i nadzire putem preglednika. Web sučelje može se koristiti za upravljanje korisnicima i punionicama, kao i za autorizaciju postupaka punjenja. Nove točke za punjenje mogu se dodati lako bez potrebe za rekonfiguriranjem cijelog prostora za punjenje.

Licence za EV Charging Suite dostupne su za veličine stanica za punjenje od 10, 30 ili 50 točaka za punjenje. Softver je na zahtjev dostupan i unaprijed instaliran na industrijskom računalu tvrtke Phoenix Contact koji je pogodan za vanjsku instalaciju i koji služi kao središnji terminal. To smanjuje troškove instalacije i konfiguracije.