Poboljšani PCB konektori tvrtke Phoenix Contact

on
Categories: Phoenix Contact

Proširuje se raspon PCB konektora za energetsku elektroniku tvrtke Phoenix Contact. Novim PC 6 PCB konektorima s vijčanim spojem, klasična tehnologija spajanja s poboljšanom zaštitom od dodira dostupna je i za novi uzorak konektora s pinovima.

Poboljšana zaštita od dodira prema IEC/UL 61800-5-1 pruža dodatnu sigurnost. Uz konektore otporne na dodir, PCB i izlazi uređaja također se implementiraju s jednim spojem. Obrnuti spojevi stoga više nisu potrebni.

Nova serija PC 6 dostupna je s dva do šest položaja. Osim standardne verzije bez zaključavanja konektora i zaglavlja, postoji i verzija s središnjim obručem. Središnji obruč je vrlo prostorno uštedan u usporedbi s konvencionalnim vijčanim obručem. Bojom je označen i može se intuitivno upravljati.

Konektori s nominalnim presjekom od 6 mm² i razmakom od 7,62 mm imaju nosivost struje od 41 A. Imaju isti uzorak konektora kao i LPC 6 konektori s tehnologijom vremenski uštedne spojnice i PC 6/…-ST-BUS konektori za jednostavno petljanje potencijala. Obitelji konektora kompatibilne su s novim PC 6 zaglavljima. Osim standardnih zaglavlja za valno lemljenje, dostupna su i THR zaglavlja za integraciju u postupak lemljenja SMT.