Easy Modicon M100

on
Categories: Schneider Electric

Kako bi se osigurao kontinuitet procesa u slučaju kvara ili za potrebe održavanja, električna opterećenja moraju se moći prenositi s jednog napajanja na drugi bez prekida. Indukcijski motori često su predmet takvih prijenosa u industrijskim sustavima i predstavljaju izazov u smislu njihovih električnih i mehaničkih ograničenja. Schneiderov Easy Modicon M100 logički kontroler predstavlja inovativni sustav brzog prijenosa u kojem se postiže gotovo zatvoreni prijelaz bez preklapanja izvora, što omogućuje ekonomično dimenzioniranje sabirnica i opreme za prekid struje.

Električna arhitektura obično se odnosi na dvostruki radijalni sustav napajanja za razvodne ploče koje se koriste u kritičnim procesima. Ove centrale se sastoje od dva odvojena tijela sabirnice napajanja iz dva redundantna izvora, pri čemu svaki izvor može podnijeti puno opterećenje centrale. U normalnom radu, spojnica sabirnice između dva dijela sabirnice ostaje otvorena. Svaki dio sabirnice opterećen je motornim i nemotornim opterećenjima.

Opterećenja motora su motori koji su spojeni na sabirnicu putem izravnog on-line, reverznog pokretanja, zvijezda-trokut ili  Dahlander-Lindstrom startera. Nemotorna opterećenja su statička opterećenja ili motori koji se napajaju preko neregenerativnih  pretvarača frekvencije. Ako se bilo koji od ovih izvora onemogući, napajanje se može vratiti na dio sabirnice bez napona zatvaranjem spojnice sabirnice. Ova se operacija naziva „slijed prijenosa“ i može se izvesti na različite načine.

Schneiderov Easy Modicon M100 logički je kontroler za jednostavne strojeve do 40 I/O.

U potpunosti je fokusiran na ispunjenje svrhe:

  • Sasvim dovoljna količina U/I (16, 24, 40)
  • AC napajanje
  • Sučelje za serijsku komunikaciju
  • Relejni kontakti

Jednostavan je:

  • Jednostavnost za konfiguraciju i parametriranje
  • Vizualizacija i puštanje u rad u intuitivnom i besplatnom softveru
  • Lagan za testiranje i dijagnostiku: standardni USB port
  • Lagan za održavanje i ažuriranje s micro SD memorijskom karticom
  • Run/stop sklopka

Za informacije o našim akcijama i novostima pretplatite se na naš newsletter.
U bilo kojem trenutku možete se odjaviti i prestat ćemo Vam slati naš newsletter s novostima.